Norra Svartbyns Intresseförening

 

 

Svartbygården

 

Kärnan i  Norra Svartbyn, några kilometer öster om Boden, är Svartbygården. Gården som ägs och drivs av Norra Svartbyns Intresseföreninginnehåller bibliotek, samlingslokaler för uthyrning och ateljé. Byggnaden, som köptes av föreningen 1993, är ursprungligen den gamla skolan i byn och har efter övertagandet renoverats för att fungera som byagård. Skolmatsalen i källaren fungerar nu utmärkt som kök och matsal för fester. Samlingslokalen på övre planet är utrustad för konferenser och kurser. Självfallet kan man duka till fest även där.

 

Salen

På plan två finns samlingslokalen som kan hyras ut till möten, kurser och konferenser. Likaså kan den användas för fester och barnkalas.

Lokalen är cirka 100 kvm stor och den är begränsad till 60 personer på grund av brandbestämmelserna.

 

 

Salen, andra våningen

 

Scenen

Salen har en liten scen som ger vissa möjligheter. Där finns whiteboardtavla och blädderblock. Likaså finns en nerdragbar filmduk och en projektor i taket som möjliggör visning av DVD-fimer, video, m.m. Dessutom finns en ljudanläggning.

 

Salen med dess scen

 

 

Kök och café i källaren

I källaren finns ett rymligt välutrustat kök med glas och porslin. Diskmaskin och en större kaffebryggare finns också. I cafédelen kan man också duka för mat för ett begränsat antal personer.

 

Café, källarplanet

 

Köket, källarplanet

 

 

Övre köket

På övre planet finns ett litet kök som används för olika ändamål. Den som hyr övre planet för en fest kan använda det som bar eller mysrum. Den som är medlem i intresseföreningen kan utan kostnad disponera köket för föreningsmöten eller andra sammankomster med upp till 7 eller 8 deltagare.

 

 

Övre köket, plan två

 

 

 

Hyra av gården

 

Gården kan hyras ut till medlemmar och icke medlemmar för kalas, fest och andra aktiviteter.

 

Ring Jim Essén, 0921-15803 för bokning och frågor.

 

Hyror    medlem/ej medlem 

Café           300 kr     400 kr

Salen          300 kr     800 kr

Café + sal   400 kr   1500 kr

 

Barnkalas

Café            200 kr    300 kr

Salen           200 kr    300 kr

Café + sal    300 kr    400 kr

 

Studiecirkel: 50 kr per gång

 

För ungdomar gäller:

Boking endast ungdomar från Svartbyn. Under 20 år ska förälder skriva kontrakt och hämta nyckel samt vara närvarande under kvällen.

 

Högsta tillåtet antal personer i café är 45, i salen 60 och i biblioteket 30.